Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moćna automobilska industrija

ŠPIJUNIRAJU VOZAČE?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Špijunskim skandalima kao da nema kraja. Njemački mediji sada upozoravaju da građane špijunira i automobilska industrija. Evo kako...

Informacije o špijunskoj praksi američke obavještajne službe NSA, koje su posljednjih dana kulminirale vijestima o prisluškivanju europskih dužnosnika, dovele su do poplave vijesti o špijuniranju, a njemački mediji upozoravaju da građane špijunira i automobilska industrija.

Pročitajte i ovo Prisluškuje li Rusije njemačke oružane snage? Objavljen tajni razgovor Rusija prisluškuje njemačku vojsku? ''Ovo bi moglo biti vrlo ozbiljno'' Himzo Pomiješane reakcije Građani otkrili što misle o poskupljenju goriva: "Treba nekako namiriti plaće, to je normalno..."

Njemački časopis Auto Bild izvijestio je kako proizvođači automobila uz pomoć brojnih naprava u vozilu skupljaju informacije primjerice o potrošnji goriva, o broju putnika u vozilu ili o opterećenju, što im omogućuje uvid u navike vozača. "Skupljanje podataka događa se u velikoj sivoj zoni", izjavio je za Auto Bild jedan profesor prava.

Sam vlasnik automobila nema mogućnost uvida u te podatke, budući da samo proizvođači mogu upravljati odgovarajućim napravama u vozilu.

Nadalje, proizvođači mogu dobivene podatke i upotrijebiti protiv vlasnika vozila, primjerice kad je riječ o jamstvu za vozilo. Jedan takav slučaj već je poznat, kad je proizvođač MAN uskratio jednom vlasniku teretnog vozila izmjenu dijela jer je otkrio da je vozilo bilo preopterećeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene