Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjava tjedna

Gradonačelnik Sočija: Mi smo grad bez homoseksualaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Sočija, domaćina Zimskih olimpijskih igara, rekao je kako u tom gradu nema homoseksualaca.

Anatoly Pakhomov, gradonačelnik Sočija, rekao je da su homoseksualci dobrodošli na Olimpijske igre, samo ako budu poštivali ruski zakon te ne budu nametali svoje navike drugima, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Ruska ratna krstarica Varjag Dalekodometna kampanja Ruski ratni brodovi uplovili na nemirno područje: Pobunjenici im obećali sigurnu plovidbu, ali...

Opozicijski lider Boris Nemtsov dodao je tome da se u Sočiju nalazi nekoliko gay barova, unatoč tvrdnjama gradonačelnika.

U srpnju prošle godine, u Rusiji je usvojen zakon o zabrani promocije 'netradicionalne seksualnosti' onima koji su mlađi od 18 godina, a upravo je taj zakon smatran udarom na prava homoseksualaca.

'Naše gostoprimstvo bit će pruženo svima koji poštuju ruski zakon i ne nameću svoje navike drugima', rekao je Pakhomov.

Putin: Svi su dobrodošli u Soči bez obzira na seksualnu orijentaciju

Upitan trebaju li homoseksualci skrivati to što jesu u Sočiju, gradonačelnik je odgovorio da se takav život ne prihvaća na Kavkazu. 'Ne, samo govorimo da je to njihova stvar, njihov život. Ali to ovdje na Kavkazu, gdje mi živimo, nije prihvaćeno. Mi takvih ljudi nemamo u našem gradu', rekao je Pakhomov.

Ipak, BBC je posjetio jedan od gay barova u Sočiju. Transvestit poznat pod imenom Madame Zhu-Zha rekao je da u Sočiju postoji homoseksualna zajednica kao i u drugim dijelovima Rusije.

'Nekoliko je gay klubova u Moskvi, a u Sočiju su dva. U nekim mjestima postoje mnoge predrasude protiv gay osoba, a u drugima i nije baš tako loše', rekao je Zhu-Zha. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene