Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo pohvalila je u nedjelju junački čin mladog imigranta iz Malija koji se popeo uz fasadu četverokatne zgrade u sjevernom dijelu Pariza kako bi spasio dijete iz opasnosti, najavljujući potporu njegovim nastojanjima da se nastani u Francuskoj.


Na amaterskoj snimci vidi se Mamoudou Gassama kako se brzo penje uz fasadu četverokatne zgrade, da bi stigao do djeteta koje je visilo s balkona i odveo ga na sigurno, praćen navijanjem okupljenih promatrača.

Vezani članci Spašavanje na Kalniku Kakav prizor: Čovjek visio sa stijene, spašavali ga HGSS-ovci Šuma, ilustracija HGSS-ovci spašavali pijanu osobu na Ivanščici: "Nije bila u stanju sama hodati, nekontrolirano je padala"

Snimka se uskoro proširila po društvenim mrežama, uz komentare gledatelja koji su mladića iz Malija proglasili pravim Spidermanom.

List Le Parisien piše da je Gassama prolazeći pored zgrade primijetio okupljene ljude i odmah odlučio priskočiti u pomoć.

"Učinio sam to zato što je riječ o djetetu. Popeo sam se... Hvala bogu što sam ga spasio", citira list njegove riječi.

"Čestitke Mamoudouu Gassami na junačkom činu kojim je spašen dječji život", poručila je putem službenog računa na Twitteru pariška gradonačelnica, dodajući da je s mladim Malijcem razgovarala telefonom kako bi mu zahvalila.

Prema njezinim riječima, Gassama joj je kazao da je prije nekoliko mjeseci došao iz Malija i da želi ostati u Francuskoj.

"Odgovorila sam da je njegova junačka gesta primjer svim građanima i da će Grad Pariz, naravno, podržati njegova nastojanja da se nastani u Francuskoj", kazala je Hidalgo.

Iz predsjedničke palače Gassami je stigao poziv na sastanak s predsjednikom Emmanuelom Macronom u ponedjeljak ujutro, kazao je dužnosnik ureda francuskog predsjednika.

Sastanak se održao jutros, a Macron mu je odmah dao počasno francusko državljanstvo. Macron je osobno zahvalio Gassami, dao mu medalju za hrabrost i rekao da ga već čeka posao vatrogasca, piše Independent. (Ma.B. / I.D. / Hina)