Obavijesti Video Pretražite Navigacija
17-metarski kit

Građane i turiste iznenadio prizor usred Pariza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turiste u Parizu, ali i Parižane, zatekao je šokantan prizor na obali rijeke Seine usred grada. Na obali rijeke "osvanuo" je nasukani 17-metarski kit.

Nesvakidašnji prizor zaprepastio je turiste i građane Pariza. Na obali rijeke Seine u centru grada našao se nasukan leš 17-metarskog kita, a oko njega se motalo više forenzičara, koji su ga proučavali i uzimali uzorke.

Pročitajte i ovo Izlila se rijeka Seine (Foto: AFP) NABUJALA SEINE Ugroženo neprocjenjivo blago? Najpoznatiji muzej na svijetu zbog straha od poplave zatvorio dio svojih prostorija Izlila se Seina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vodostaj raste Kaos u Parizu, izlila se rijeka Seine

Ipak, nije riječ o pravom kitu, već o umjetničkoj instalaciji, doduše izrazito uvjerljivoj na prvi pogled i na koju su svi redom "nasjeli", prenosi Reuters.

"To me čini vrlo tužnom, da životinja poput ove napusti Atlantski ocean i završi ovdje. To znači da postoji problem. Mislim da smo i mi ljudi krivi za to", rekla je Parižanka Anastasia.

"To je doista tužno vidjeti. Čini se da se to ne događa samo ovdje, već posvuda u svijetu", kaže Greg, britanski turist.

No, čini se kako je cilj ove umjetničke instalacije ipak postignut, a on je bio podizanje svijesti prema okolišu. Instalaciju je izvela belgijska skupina umjetnika okupljena pod nazivom Captain Boomer, a njihovu instalaciju u Parizu znatiželjnici će moći vidjeti do nedjelje.

Nakon toga, kit će se "nasukati" u nekoj drugoj europskoj metropoli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene