Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u BiH

'Grad je doslovno uništen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje Bosanske Posavine i dio Semberije ponedjeljak su dočekali poplavljeni, a civilna zaštita, građani i ekipe spasilaca nastavljaju borbu za održavanje preostalih nasipa kako bi spriječili dodatno izlijevanje vode iz nabujale Save.

Kako su izvijestili lokalni mediji, najteže stanje je na području Orašja i Brčkog, gdje je ranije iz ugroženih područja evakuirano na stotine ljudi.

Pročitajte i ovo Poplave u Bosni (Foto: AFP) Poplave u BiH Nastavlja se potraga za dječakom koji je upao u nabujali potok kod Žepča Slika nije dostupna Oprez! Hrvatska i BiH: Voda se povlači, iz mulja prijete mine

Stanje u Bosanskom Šamcu donekle je stabilizirano, iako su se tamo izlile i Bosna i Sava.

Načelnik općine Savo Minić kazao je kako se tijekom dana očekuje opadanje razine vode u samom gradu do tridesetak centimetara nakon čega će se početi s raščišćavanjem cesta radi dostave hrane i lijekova.

Cijeli Bosanski Šamac voda je preplavila u nedjelju, a u nekim dijelovima grada visina vode bila je i do tri metra.

EKSKLUZIVAN VIDEO IZ ZRAKA - Opasnost još nije prošla: U Slavoniji evakuirano 15.000 ljudi!

'Grad je doslovce uništen', kazao je Minić. Lokalne vlasti u toj općini, kao i u drugim dijelovima BiH koje je ranije zahvatila poplava, sada se suočavaju s povećanom opasnošću od zaraza zbog nagomilanog otpada kojega je donijela voda, ali i brojne uginule stoke čije lešine plutaju vodenim površinama.

U Maglaju se radi na čišćenju grada, posebno lokacija koje se nalaze u centru grada, s obzirom na to da je nužno osposobiti Dom zdravlja i Vatrogasni centar, piše Dnevni avaz. List također napominje kako su potvrđena tri smrtna slučajeva u Bosnaskom Šamcu.

Ističe da u grad konstantno dolaze kamioni s hranom i vodom. Neke zgrade u centru grada imaju struju, a očekuje se da tokom dana 90 posto grada dobije struju. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene