Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gotovo svaki drugi Španjolac protiv koride

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo svaki drugi Španjolac zalaže se za ukidanje krvavog običaja ubijanja bikova na koridi, pokazale je anketa objavljena u dnevnom listu El Mundo.

Anketa koju je institut Sigma Dos proveo na 800 osoba starijih od 18 godina pokazuje da se 43,6 posto ispitanika zalaže za zabranu ubijanja bikova u areni, 46,4 posto to još ne smatra mrskim a 10 posto se nije izjasnilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Moćna životinja Mogao ga je rastaviti na proste faktore: Bik nasrnuo na terenac, ljudi se molili da stane Slika nije dostupna Fatalni ubod Tragedija u Španjolskoj: Prvi ovakav slučaj u posljednjih 30 godina

Ista je anketa pokazala da 47 posto žena želi poštedjeti bikove u areni. Za ubijanje bikova zalaže se 51 posto muškaraca.

Ministrica zaštite okoliša Cristina Narbona izjavila je krajem
prosinca da razmatra mjere kojim bi se zabranila ta "krvava praksa" no tisuće je toreadora smjesta diglo svoj glas i ocijenilo da je prijedlog "apsurdan" i "neprimjenjiv".

Iako se gotovo svaki drugi Španjolac protivi ubijanju bikova u areni, za zabranu koride se izjasnilo znatno manje ispitanika, njih 33 posto, dok je 58 posto još uvijek za održavanje te manifestacije, dok 9 posto nema mišljenje o tome.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene