Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sirija i Iran složili su se u pogledu proširenja dosadašnje suradnje na području energetike, tehnologije i korištenja vodenih izvora, izvijestili su u ponedjeljak državni mediji u Damasku.


Iranski ministar energetike Madžid Namdžu, u nedjelju se u sirijskom glavnom gradu, sastao sa sirijskim premijerom Mohamedom Nadžijem Otrijem i ostalim visokim dužnosnicima. Dogovorili su nekoliko sporazuma, među kojima i onaj o proširenju elektrane u blizini Homsa u središnjoj Siriji, u vrijednost od oko 249 milijuna eura. Iranci su se obvezali da će pomoći pri uvođenju boljih sustava navodnjavanja u Siriji.

Vezani članci Koronavirus u Iranu Unatrag tjedan dana imaju 20.000 zaraženih dnevno, predsjednik okrivio britanski soj: "Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije..." Eksplozija u Siriji (Foto: Arhiva/AFP) Eksplozije odjekivale Damaskom: Rusija upozorava da će izraelski napadi dovesti do eskalacije napetosti

Sastanak je održan uoči pregovora o klimatskim promjenama u Kopenhagenu. Najnoviji podaci pokazuju da arapskim državama prijeti opasnost od povećanja razine mora. (Hina)