Mihail Gorbačov (Foto: AFP)
Mihail Gorbačov (Foto: AFP) Foto: Afp

Bivši sovjetski vođa Mihail Gorbačov napao je odluku američkog predsjednika Donada Trumpa zbog najave da će napustiti nuklearni dogovor kojeg je Gorbačov potpisao s bivšim predsjednikom SAD-a Ronaldom Reaganom 1987.


I Gorbačov vidi sasvim jasno – najava Donalda Trumpu o povlačenju iz sporazuma koji je održavao mir na teritorijima velikih sila posljednjih desetljeća – potpuno je pogrešan potez.

Vezani članci Trumpove ruke Trump želi uvjeriti svijet da su ove fotografije fotošopirane, no kako mu vjerovati kad stalno laže? Vladimir Putin u Parizu (Foto: AFP) Dijalog ili osveta? Putin poručio što želi od Trumpa vezano za nuklearni sporazum

''Je li zaista teško razumjeti da odustajanje od ovih dogovora pokazuje nedostatak mudrosti?'', rekao je 87-godišnji Gorbačov u razgovoru za agenciju Interfax, prenosi i24news.tv.

''Povlačenje iz ugovora je pogreška'', rekao je dodajući da dužnosnici ''nikakao ne smiju razvrgnuti stare ugovore o razoružanju''.

Podsjetimo, Trump je najavio da SAD planiraju napustiti ugovor o razoružanju, a visoki dužnosnici u Moskvi u nedjelju su kritizirali američku odluku da se jednostrano povuče iz 30 godina starog sporazuma s Rusijom koji zabranjuje širok raspon nuklearnog oružja, prozvavši to opasnim samostalnim činom.