Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

"Pokazuje nedostatak mudrosti"

Gorbačov napao Trumpa zbog povlačenja iz nuklearnog sporazuma: "To je pogreška, zar je to teško razumjeti?"

Mihail Gorbačov (Foto: AFP)
Mihail Gorbačov (Foto: AFP) Foto: Afp
Bivši sovjetski vođa Mihail Gorbačov napao je odluku američkog predsjednika Donada Trumpa zbog najave da će napustiti nuklearni dogovor kojeg je Gorbačov potpisao s bivšim predsjednikom SAD-a Ronaldom Reaganom 1987.

I Gorbačov vidi sasvim jasno – najava Donalda Trumpu o povlačenju iz sporazuma koji je održavao mir na teritorijima velikih sila posljednjih desetljeća – potpuno je pogrešan potez.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

''Je li zaista teško razumjeti da odustajanje od ovih dogovora pokazuje nedostatak mudrosti?'', rekao je 87-godišnji Gorbačov u razgovoru za agenciju Interfax, prenosi i24news.tv.

''Povlačenje iz ugovora je pogreška'', rekao je dodajući da dužnosnici ''nikakao ne smiju razvrgnuti stare ugovore o razoružanju''.

Podsjetimo, Trump je najavio da SAD planiraju napustiti ugovor o razoružanju, a visoki dužnosnici u Moskvi u nedjelju su kritizirali američku odluku da se jednostrano povuče iz 30 godina starog sporazuma s Rusijom koji zabranjuje širok raspon nuklearnog oružja, prozvavši to opasnim samostalnim činom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene