Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) odlučio je u petak ponovno pustiti na privremenu slobodu optuženog ratnog zločinca Gorana Hadžića zbog teškog zdravstvenog stanja.


Optuženik za ratne zločine nad nesrbima u Hrvatskoj od 1991-1993. vratio se početkom svibnja u Haag s privremene slobode u Srbiji i nastavio liječenje zbog karcinoma na mozgu.

Vezani članci U Novom Sadu se opraštaju od Balaševića Pjesma i dugi, dugi pljesak: Pogledajte emotivni oproštaj nekoliko stotina Novosađana od Đorđa Balaševića Slika nije dostupna Goran Hadžić vraćen u Haag!

Na slobodi će vrijediti isti uvjeti kao i kada je u travnju prvi put privremeno pušten u Novi Sad, što znači da će biti pod stalnim policijskim nadzorom i neće moći istupati u javnosti, priopćio je ICTY.

Goran Hadžić vraćen u Haag!

Suđenje Hadžiću u prekidu je od listopada 2014., kada mu je pozlilo u sudskom pritvoru.

Kao pripadnik udruženog zločinačkog pothvata predvođenog bivšim srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem, on je optužen za ratne zločine nad hrvatskim i drugim nesrpskim stanovništvom od 1991. do 1993. na okupiranim područjima Hrvatske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook