Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Internetski preglednik Google, koji uz pomoć programa Google Earth nudi satelitske snimke Zemlje, zajedno s Visokim povjerenstvom UN-a za izbjeglice (UNHCR) ponudio je novi uvid u položaj izbjeglica u velikim izbjegličkim krizama.


"Google Earth Outreach" zasniva se na programima Google Earth i Google Maps i uz pomoć dodatnih informacija pruža detaljni i višeslojni pregled svjetskih izbjegličkih kriza i programa pomoći izbjeglicama, priopćio je Google predstavljajući u utorak program u Ženevi.

Vezani članci Slika nije dostupna Autor hita 'September' preminuo u 74. godini Slika nije dostupna Ona je bila najokrutnija čuvarica u nacističkim logorima

Korisnici mogu uz pomoć toga programa virtualno posjetiti izbjegličke logore.

Uz pomoć novih internetskh ponuda UNHCR i druge humanitarne organizacije mogu bolje planirati svoj rad i u najudaljenijim područjima u svijetu.

Na početku projekta, UNHCR nudi uvid u izbjegličke logore u Čadu, Darfuru, Kolumbiji i Iraku.

Osim toga, "Google Earth Outreach" stavlja humanitarnim organizacijama na raspolaganje potrebne alate i izvore, a UNHCR nudi aktualna izvješća, te podatke u obliku tonskih i video zapisa kao i fotografije.

Pri predstavljanju programa odabranim gostima u središtu UNHCR-a u Ženevi, zamjenik Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice L. Craig Johnstone pohvalio je program kao sredstvo za podizanje svijesti o problemima izbjeglica i pomoći.

"Google Earth nudi UNHCR-u jaku platformu kojom se pokazuje životno važan rad UNHCR-a u najudaljenijim i najsloženijim područjima progona na svijetu", izjavio je Johnstone.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju