Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Google Earth dokumentira izbjegličke krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetski preglednik Google, koji uz pomoć programa Google Earth nudi satelitske snimke Zemlje, zajedno s Visokim povjerenstvom UN-a za izbjeglice (UNHCR) ponudio je novi uvid u položaj izbjeglica u velikim izbjegličkim krizama.

"Google Earth Outreach" zasniva se na programima Google Earth i Google Maps i uz pomoć dodatnih informacija pruža detaljni i višeslojni pregled svjetskih izbjegličkih kriza i programa pomoći izbjeglicama, priopćio je Google predstavljajući u utorak program u Ženevi.

Pročitajte i ovo Odšteta za logoraše u Morinju (Foto: Dnevnik.hr) Zatočeni i mučeni u logoru Morinj Crna Gora hrvatskim logorašima civilima isplatila 200, a braniteljima 100 eura po danu: "To su sramotni iznosi" Slika nije dostupna Irma Grese Ona je bila najokrutnija čuvarica u nacističkim logorima

Korisnici mogu uz pomoć toga programa virtualno posjetiti izbjegličke logore.

Uz pomoć novih internetskh ponuda UNHCR i druge humanitarne organizacije mogu bolje planirati svoj rad i u najudaljenijim područjima u svijetu.

Na početku projekta, UNHCR nudi uvid u izbjegličke logore u Čadu, Darfuru, Kolumbiji i Iraku.

Osim toga, "Google Earth Outreach" stavlja humanitarnim organizacijama na raspolaganje potrebne alate i izvore, a UNHCR nudi aktualna izvješća, te podatke u obliku tonskih i video zapisa kao i fotografije.

Pri predstavljanju programa odabranim gostima u središtu UNHCR-a u Ženevi, zamjenik Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice L. Craig Johnstone pohvalio je program kao sredstvo za podizanje svijesti o problemima izbjeglica i pomoći.

"Google Earth nudi UNHCR-u jaku platformu kojom se pokazuje životno važan rad UNHCR-a u najudaljenijim i najsloženijim područjima progona na svijetu", izjavio je Johnstone.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene