Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Globalna nezaposlenost u rekordnom porastu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna organizacija za posao (ILO) objavila je podatke prema kojima broj svjetske populacije raste brže nego što se otvaraju nova radna mjesta.

Rezultat toga je porast broja nezaposlenih u svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najveći američki kreditor Osudila 'kratkovidne' svađe u SAD-u: Kina traži novu globalnu valutu za rezerve Slika nije dostupna Oni mogu sve Kina - golema globalna tvornica

Milijarde siromašnih ljudi ostaju zaboravljene dok globalna ekonomija i razvijene zemlje idu naprijed.

U izvještaju ILO-a stoji da, iako je u svijetu zaposleno 2.9 milijardi ljudi, 195.2 milijuna nezaposlenih u 2006. godini ostavlja otvorena mnoga pitanja o daljnjim strategijama razvoja zemalja i kreiranja novih programa za zapošljavanje.

Dok je svjetska ekonomija zabilježila solidan rast od 5 posto, rast globalne nezaposlenosti ostao je 6.3 posto, skoro nepromijenjen od prethodne godine.

Zemlje u razvoju nalaze se u najtežem položaju - čak 1.37 milijardi ljudi bori se da prehrani svoje porodice sa samo dva dolara dnevno.

Istraživanje je dalje pokazalo da su najviše pogođene mlade osobe u dobi od 15 do 24 godine, ukupno 86.3 miliona mladih, što čini čak 44 posto ukupne nezaposlenosti u svijetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene