Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je u petak na zaustavljanje nasilja na Tajlandu izrazivši zabrinutost ozbiljnim sukobima između protuvladinih prosvjednika i snaga sigurnosti.


'Glavni tajnik prati s rastućom zabrinutošću ubrzani rast napetosti i nasilja na Tajlandu', priopćio je ured za odnose s javnošću glavnoga tajnika UN-a. 'On poziva i prosvjednike i tajlandske vlasti da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se izbjeglo daljnje nasilje i gubitak života', kaže se u priopćenju u kojemu se dodaje da glavni tajnik 'snažno ohrabruje obje strane da se hitno vrate za pregovarački stol kako bi smanjili napetosti i riješili probleme na miroljubiv način'.

>> Bangkok: Vođa prosvjeda upucan u glavu prilikom intervjua

Vezani članci Slika nije dostupna 'Objava WikiLeaksa neće šteti diplomaciji SAD-a u UN-u' Slika nije dostupna 'Ovo je najveća katastrofa koju sam vidio'

Osam je ljudi ubijeno, a 112 ranjeno od četvrtka navečer u neredima na ulicama Bangkoka koji su uslijedili nakon što je ranjen u glavu glavni vojni savjetnik tajlandskih protuvladinih prosvjednika Khattiya Sawasdipol, poznatiji kao Seh Daeng (Crveni zapovjednik), jako popularan među prosvjednicima. Njegovo stanje je vrlo ozbiljno. Generala Khattyju (58) vlasti smatraju jednim od najvećih protivnika pomirbe. Predstavljao se kao vjeran saveznik Thaksina Shinawatre, bivšeg premijera u egzilu koji je 2006. svrgnut vojnim državnim udarom. (Hina)