Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinutost

Glavni tajnik UN-a traži zaustavljanje nasilja na Tajlandu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je u petak na zaustavljanje nasilja na Tajlandu izrazivši zabrinutost ozbiljnim sukobima između protuvladinih prosvjednika i snaga sigurnosti.

'Glavni tajnik prati s rastućom zabrinutošću ubrzani rast napetosti i nasilja na Tajlandu', priopćio je ured za odnose s javnošću glavnoga tajnika UN-a. 'On poziva i prosvjednike i tajlandske vlasti da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se izbjeglo daljnje nasilje i gubitak života', kaže se u priopćenju u kojemu se dodaje da glavni tajnik 'snažno ohrabruje obje strane da se hitno vrate za pregovarački stol kako bi smanjili napetosti i riješili probleme na miroljubiv način'.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

>> Bangkok: Vođa prosvjeda upucan u glavu prilikom intervjua

Osam je ljudi ubijeno, a 112 ranjeno od četvrtka navečer u neredima na ulicama Bangkoka koji su uslijedili nakon što je ranjen u glavu glavni vojni savjetnik tajlandskih protuvladinih prosvjednika Khattiya Sawasdipol, poznatiji kao Seh Daeng (Crveni zapovjednik), jako popularan među prosvjednicima. Njegovo stanje je vrlo ozbiljno. Generala Khattyju (58) vlasti smatraju jednim od najvećih protivnika pomirbe. Predstavljao se kao vjeran saveznik Thaksina Shinawatre, bivšeg premijera u egzilu koji je 2006. svrgnut vojnim državnim udarom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene