Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gerilska jedinica na četiri kotača uglavnom teroristima pokušava presjeći rute preko kojih se snabdijevaju oružjem i novcem.


Britanski vojnici u Iraku do sada su ubili na stotine boraca Islamske države izvodeći smrtonosne napade i zasjede sa motorima na četiri kotača, tvrde mediji iz Velike Britanije.

Riječ je o elitnoj jedinici SAS-a koja ubije do osam terorista na dan, kažu izvori iz britanske vojske, a prenosi Mail on Sunday.

Do sada se mislilo da pripadnici SAS-a ne sudjeluju u direktnom sukobu. No, čini se da je mala grupa vojnika helikopterima ipak iskrcana na teritorij Islamske države kako bi 'sredili' neprijatelja.
Mete detektiraju uz pomoć bespilotnih letjelica, tzv. dronova. No, vojnici imaju i motocikle na četiri kotača s kojima se lako kreću po zahtjevnom terenu. Na vozila su također postavljene automatske puške i snajperi. Pod okriljem noći i koristeći faktor iznenađenja očito, britanski SAS-ovci uspješno ubijaju islamiste posljednjih nekoliko tjedana.

Izvor iz SAS-a otkrio je: 'ISIS-ovcima smo utjerali strah u kosti jer ne znaju gdje ćemo udariti i ništa ne mogu učiniti da nas zaustave. Uništavamo ih. Mogu se sakriti kada čuju i vide borbene avione, ali nas ne čuju, niti naše snajpere. Samo vide da im suborac leži mrtav na pijesku.'

VIDEO Ovako izgledaju zračni napadi na Islamsku državu

Vezani članci Slika nije dostupna U Walesu otkrivene tvrtke koje je Islamska država koristila za isporučivanje vojne opreme u Španjolsku Slika nije dostupna 'ZASTRAŠUJUĆE ZAVOĐENJE' Zašto su tako efikasni u regrutiranju novih boraca?

Gerilska jedinica na četiri kotača uglavnom teroristima pokušava presjeći rute preko kojih se snabdijevaju oružjem, novcem... Kada identificiraju metu i lociraju je, britanski vojnici napuštaju dobro skrivenu bazu uz pomoć helikoptera Chinook u kojima se već nalaze motori. Odlaze duboko u pustinju i iskrcavaju se 50 kilometara od cilja budući da su Chinooke prilično bučni.

A onda napadaju neprijatelja kada ih najmanje očekuje. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju