Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko ima, a tko nema?

Evo gdje živi najbogatijih 1 posto svjetskog stanovništva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok svjetska politička i ekonomska elita zasjeda u Davosu, analitičari su se uhvatili novoobjavljenih podataka.

Ususret Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu Oxfam je objavio podatke koji ukazuju na to da će najbogatijih 1 posto svjetskog stanovništva uskoro imati više novca od ostalih 99 posto.

Pročitajte i ovo Silvio Kutić, Mate Rimac top 100 Objavljena lista najbogatijih ljudi u regiji: Na prva tri mjesta Hrvati Slika nije dostupna Svijet ide u krivom smjeru Oxfam objavio alarmantno šokantan podatak, a bit će i još gore

Jasno je da se u tih jedan posto nalazi multimilijarderi poput Billa Gatesa, Carlosa Slima i Warrena Buffeta, no tko se još nalazi u tom društvu?

Budući da je ova predikcija rađena na temelju podataka banke Credit Suisse treba objasniti što oni smatraju pod pojmom n'najbogatiji'. Naime, ne radi se o iznosu prihoda nekog kućanstva već o razlici između vrijednosti imovine i postojećih dugova određenog kućanstva.

Oxfam objavio alarmantno šokantan podatak, a bit će i još gore

Dakle, u tu kategoriju 'najbogatijih' spadaju i oni koji sebe ne vide kao osobito bogate, odnosno ne žive životnim stilom 'jet-seta', no imaju, primjerice, vlasništvo nad kućom ili stanom u kojem žive te su u potpunosti ili bar velikim dijelom otplatili stambeni kredit ili hipoteku.

Najviše takvih živi u SAD-u - njih 18 milijuna, zatim 4 milijuna u Japanu, 3,5 milijuna u Francuskoj, 2,9 milijuna u Velikoj Britaniji, 2,8 milijuna u Njemačkoj te 1,6 milijuna u Kini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene