Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gaza: Energetske redukcije su kolektivno kažnjavanje civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael redukcijama količine goriva i električne energije koje isporučuje u pojas Gaze "kolektivno kažnjava civilno stanovništvo", navela je danas organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch (HRW).

"Redukcije količina goriva i električne energije koju Izrael dostavlja u Gazu, moraju se pojačati danas jer predstavljaju kolektivno kažnjavanje civilnog stanovništva", navodi HRW u priopćenju. 

Pročitajte i ovo Prva ostavka Šef vojne obavještajne agencije Prvi izraelski dužnosnik dao ostavku: Preuzeo odgovornost za pokolj 7. listopada Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu

Izraelske sankcije, koje trebaju izvršiti pritisak na palestinske
oružane skupine kako bi prekinule raketne napade na Izrael, teško pogađaju bolnice u Gazi, stanice za pumpanje vode, mrežu tretiranja korištenih voda i druge bitne infrastrukture za dobrobit stanovništva Gaze.

Izrael koji drži pojas Gaze pod blokadom od lipnja 2007. nakon što su islamisti Hamasa preuzeli vlast, pojačao je restrikcije i 17. siječnja odredio blokadu palestinskih područja kao odgovor na raketne napade.

Ta blokada očituje se i manjim isporukama goriva i električne
energije.

Dodatna redukcija od 1,5 megawatta električne energije koju Gazi prodaje Izrael primjenjivat će se od danas, prema podacima organizacija za zaštitu ljudskih prava u Izraelu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene