Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslava Vidovdana

Gardi cara Lazara zabranjen ulaz na Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovska policija priopćila je da neće dopustiti pripadnicima Garde cara Lazara da za Vidovdan uđu na Kosovo te da će poduzeti sve mjere za održavanje reda 28. lipnja, prenosi tisak u Prištini.

Vršitelj dužnosti generalnog direktora policije Kosova Behar Selimi rekao je da će 'ulazak na Kosovo biti dopušten samo srpskim građanima, ali ne i pripadnicima Garde cara Lazara'.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

>> Kosovo: Prosvjed zbog zabrane burki u školama

'Policajci na graničnim prijelazima su dobili naredbu da spriječe pripadnike te grupe da uđu na Kosovo. Nadamo se da će Eulex pomoći u provođenju te naredbe', rekao je Selimi za dnevnik 'Zeri'.

Prema navodima policije, do sada je dozvolu za ulazak na Kosovo povodom proslave Vidovdana zatražilo 11 grupa građana iz Srbije, među kojima su i neke delegacije.

30 osoba nasilno ušlo na Kosovo

Kosovska policija pokrenula je unutarnju istragu povodom reagiranja pripadnika te službe u četvrtak poslije podne kada je grupa od oko 30 osoba 'nasilno ušla na Kosovo preko graničnih prijeelaza na sjeveru Kosova', piše kosovski tisak.

Dnevnik 'Koha Ditore' prenosi izjave srpskih pripadnika policije Kosova koji su optužili francusku žandarmerijsku jedinicu u okviru Eulexa za neadekvatno reagiranje.

'Policajci Eulexa nisu nam pomogli da spriječimo grupu od 30 ili 40 osoba, iako su bili udaljeni samo nekoliko metara', naveo je jedan od srpskih policajca u izvještaju za policiju Kosova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene