Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Garda cara Lazara' poziva u rat za Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik samozvane Garde cara Lazara Hadži Andrej Milić predao je Skupštini Srbije pozive zastupnicima da ratuju za obranu Kosova.

On je novinarima ispred zgrade srbijanskog parlamenta rekao kako ne očekuje da će se netko od zastupnika odazvati pozivu, ali je dodao da je organizacija na čijem je čelu željela o svojim namjerama obavijestiti vlast i Patrijaršiju Srpske pravoslavne crkve.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

Najavio je da će se 28. studenoga nenaoružani pripadnici garde okupiti na administrativnom prijelazu s Kosovom kod Merdara gdje će osnovati 'svoj stožer'.

Ponovno je pozvao vojsku i policiju da se vrate na Kosovo i zaštite preostalo srpsko stanovništvo. Odbacio optužbe da je garda paravojna postrojba.

Po njegovim riječima, garda ima 'najmanje 5.000 pripadnika u svakoj općini u Srbiji' i raspolaže naoružanjem kojim, kako je rekao, 'može raketirati Prištinu s udaljenosti od 80 kilometara'.
Kako prenosi radio i televizija B 92, on nije želio reći tko
rukovodi samozvanom gardom jer se taj čovjek nalazi na tjeralici Haškog tribunala, ali je rekao da političko krilo te organizacije predstavlja Željko Vasiljević iz Pokreta veterana Srbija koji je član Socijalističke partije Srbije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene