Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori u tijeku

Gaddafi spreman odstupiti u zamjenu za sigurnosna jamstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski vođa Gaddafi spreman je odreći se vlasti u zamjenu za sigurnosna jamstva, prenosi Reuters. Pukovnik je navodno zatražio da njegovom sinu, Saif al-Islamu, bude dopušteno kandidirati se na idućim izborima ukoliko on odstupi s vlasti.

Prema napisima u ruskim medijima visokopozicionirani ruski službenik potvrdio je kako su Gaddafijeve namjere postale jasne samo dan nakon ruskih pregovora sa šefom NATO-a Andreasom Foghom Rasmussenom i južnoafričkim predsjednikom Jacobom Zumom o završetku rata u Libiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Bengaziju slave već danima Libijci slave godišnjicu ustanka kojim je svrgnut Gaddafi

Isti izvor potvrdio je i kako su druge zemlje, uključujući i Francusku, spremne Gaddafiju pružiti ta jamstva, a između ostalog pukovnik je navodno zatražio i da njegovom sinu, Saif al-Islamu, bude dopušteno kandidirati se na idućim izborima ukoliko Muammar odstupi s vlasti. Libijska vlada u ponedjeljak je potvrdila kako pregovara s opozicijom koja i dalje ne može prijeći preko pitanja Gaddafijeve daljnje sudbine.

Saif al-Islam rekao je francuskim novinama kako se u pregovorima nije povuklo pitanje svrgavanja njegovog oca s vlasti nakon 42 godine, a pobunjeničko Nacionalno prijelazno vijeće i dalje smatra kako Gaddafi može ostati u Libiji ako se odrekne vlasti. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene