Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikako da ga osvoje

Gadafijeve snage pružaju žestok otpor u Sirtu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog žestoke snajperske pucnjave i topničke vatre snaga lojalnih Moameru Gadafiju koje drže položaje u Sirtu, borci Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) nisu uspjeli napredovati iz lučkog dijela grada prema njegovu središtu, objavile su agencije.

Sirt, jedan od dvaju zadnjih uporišta potpore Gadafiju, opkolile su snage prijelaznih libijskih vlasti koje iz zraka podupiru NATO-ove snage. Unatoč tomu, borci lojalni Gadafiju i dalje pružaju žestok otpor. Zbog nedovoljno dobre koordinacije i podjela među borcima na bojištu, nastojanja snaga NTC-a da zauzmu Sirt i Bani Valid za sada nisu bila uspješna.

Zapovjednik snaga koje napadaju Sirt u utorak je rekao kako s jednim od nadređenih pregovara o tomu da se predloži primirje, no vođa druge postrojbe odbacio je njegovu zamisao o potencijalnim pregovorima.

Liječničko osoblje bolnice u Ras Lanufu, 220 km istočno od Sirta, objavilo je kako su u tu ustanovu dovezena tijela šestorice boraca NTC-a ubijenih u sukobima. 45 boraca je ranjeno, uglavnom u snajperskoj vatri.

Istodobno humanitarne organizacije izražavaju zabrinutost i upozoravaju na sve lošije stanje u Sirtu, rodnom gradu svrgnutog libijskog čelnika Gadafija koji ima oko 70.000 stanovnika i nalazi se 360 km istočno od Tripolija. Snage NTC-a u utorak su objavile da su zauzele luku u tome gradu i da napreduju prema središtu grada. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od milijardu dolara Gadafi prije svrgavanja prodao 20 posto rezervi zlata Slika nije dostupna Potez očajnika Gadafi prošli mjesec pokušao od Kineza kupiti oružje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene