Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštita od NATO-a i Kine

Gadafi želi osnovati afričku vojsku od milijun ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afrički narodi trebali bi udružiti snage i osnovati vojsku od milijun ljudi zbog zaštite od vanjskih prijetnji kao što su NATO i Kina, izjavio je libijski vođa Muammar Gaddafi.

Gaddafi, poznat po svom nediplomatskom rječniku, stekao je velik utjecaj u Africi, ali njegova ambicija o stvaranju sjedinjenih afričkih država nije naišla na plodno tlo kod ostalih kontinentalnih sila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Africi Premlatili gladnog dječaka u školi jer je pojeo malo više za doručak: Ravnateljica ga je prva počela tući Slika nije dostupna Prihvatio smjernice Afričke unije Gadafi prihvatio primirje i odlazak s vlasti?

'Nacionalne snage same ne mogu spasiti naše zemlje. Afrika bi trebala imati jednu vojsku s milijun vojnika', rekao je Gaddafi u govoru u Dakaru, glavnom gradu Senegala.

>> Izazvao skandal: Gadafi pozvao Talijanke da prijeđu na islam

Dodao je da bi zajedničke snage 'čuvale granice i mora, štitile neovisnost Afrike i suprotstavile se NATO-u, Kini, Francuskoj, Velikoj Britaniji i drugim državama'. Govoreći na Svjetskom festivalu crnačke umjetnosti i kulture, Gaddafi je također napao protivnike njegove dugogodišnje ideje o jedinstvenoj afričkoj vladi.

'Trebali bi otići iz svojih domova i zemalja i otići živjeti u gradove kapitalista, u imperijalističke zemlje koje su nekoć okupirale Afriku', rekao je libijski vođa. Gaddafi već godinama zagovara uspostavu vlade afričkog jedinstva tvrdeći da se jedino tako Afrika može razviti bez uplitanja Zapada.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene