Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gadafi u Kremlju spava u šatoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski vođa Moamar Gadafi, koji je jučer stigao u posjet Rusiji, dobio je dopuštenje da podigne šator unutar Kremlja, rekao je za agenciju France presse izvor iz administracije ruskog predsjednika.

'Pitanje podizanja šatora u Kremlju je riješeno', rekao je taj izvor.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin odgovor Macronu Nova prijetnja iz Kremlja: "Ako Francuska pošalje trupe u Ukrajinu, izravni je sukob neizbježan" Ilustracija napetosti među silama NATO-ova najveća vojna vježba u više desetljeća uznemirila Rusiju, oglasio se Kremlj: "To je prijetnja za nas"

Šator je postavljen u vrtu Taininski, koji se nalazi nad rijekom Moskovom, a smješten je između predsjedničkih zgrada i Velike palače u Kremlju.

I kada je prije gotovo godinu dana posjetio Pariz, Gadafi je podigao svoj šator u parku hotela Marigny, palače koja se nalazi uz Elizejsku, sjedište francuskog predsjednika.

Libija uplatila 1,5 milijardi dolara u fond za žrtve terorizma 

Libija je uplatila 1,5 milijardi dolara u fond za američke žrtve terorizma osamdesetih godina prošlog stoljeća, rekao je State Department u petak, čime je uklonila posljednju veliku prepreku za normalne odnose između dvije zemlje.

Plaćanje žrtvama iz SAD-a trebalo bi početi za nekoliko dana, rekao je novinarima pomoćnik države tajnice David Welch. Fond za odštetu SAD i Libija su dogovorili u kolovozu ove godine kako bi razriješili sporove oko terorističkih napada iz osamdesetih godina.

Među američkim žrtvama koje će dobiti odštetu iz fonda su obitelji poginulih 1988. u rušenju bombom Pan Amovog zrakoplova nad škotskim Lockerbijem pri čemu je poginulo 270 osoba te one stradale u napadu na zapadnoberlinski disco klub 1986. u kojem je poginulo troje a ranjeno 229 ljudi.

'To otklanja posljednju prepreku za normalne odnose između SAD-a i Libije te ćemo od te točke nastaviti ići naprijed', rekao je Welch novinarima u State Departmentu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene