Obavijesti Video Pretražite Navigacija

G8: Policija privela gotovo tisuću osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija priopćila je u petak po završetku sastanka na vrhu G8 u Heiligendammu da je tijekom održavanja toga skupa privela 932 prosvjednika, od kojih je 140 zadržano u pritvoru.

Na tiskovnoj konferenciji u Rostocku načelnik posebne brigade Kavala, Knut Abramowski, istaknuo je da je policija dobro obavila svoj posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protiv Putina Više od 560 prosvjednika privedeno u Moskvi Slika nije dostupna Puca se po stanovništvu Sirija: U gušenju prosvjeda uhićeno 500 osoba

Oko 16.000 policajaca sudjelovalo je osiguranju sudionika skupa G8 i antiglobalističkih prosvjeda koji su uglavnom obuhvaćali sjedeće prosvjede i druga okupljanja na cestovnim i željezničkim pristupima tom ljetovalištu.

"Znali smo što nas čeka", rekao je Abramowski, odgovarajući na kritike da su prosvjednici iznenadili policiju i da su se na sve moguće načine pokušavali čim više približiti sigurnosnoj ogradi oko kompleksa u kojemu se održavao summit.

Abramowski je još jednom stao u obranu strategije koju je primijenila policija nastojeći izbjeći svaku provokaciju. Ipak, priznao je, gdjekad je morala primijeniti "oštrije mjere", kao što su vodeni topovi, kako bi rastjerala prosvjednike koji su se odveć približili metalnoj ogradi.

U subotu, 2. lipnja, u žestokim okršajima u Rostocku policija je izvijestila o tridesetak teško ozlijeđenih osoba koje su morale zatražiti liječničku pomoć.

Načelnik brigade Kavala je rekao da su mnogi sudionici subotnjih izgreda došli iz Grčke, Nizozemske i Italije. Devet osoba je zbog sudjelovanja u neredima već osuđeno po hitnom postupku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene