Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio radnik

Fukushima: Opet curi kontaminirana voda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na oštećenoj nuklearnoj centrali Fukushima, u Japanu, otkriveno je novo curenje kontaminirane vode, priopćio je operater nuklearke Tokyo Electric Power (TEPCO).

Curenje kontaminirane vode iz kružne čelične strukture rezervoara koji okružuje četiri reaktora uočio je jedan radnik. Shuniciro Tanaka, čelni čovjek regulatornog tijela za nuklearne centrale, pozvao je TEPCO da se smjesta uhvati u koštac s problemom.

Pročitajte i ovo Tonči Tadić, stručnjak za nuklearnu energiju TONČI TADIĆ ZA DNEVNIK NOVE TV U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, stručnjak objašnjava je li to opasno Prosvjed građana zbog ispuštanja vode iz Fukushime u Tihi ocean UN dao zeleno svjetlo U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, susjedi uznemireni

>> Potres magnitude 6,1 pogodio područje u blizini nuklearke Fukushima

Nuklearna centrala Fukushima Daiichi je prije dvije godine teško oštećena u snažnom potresu i tsunamiju koji je uslijedio i danas je podsjetnik na nesnalaženje i nedovoljan odgovor japanskih vlasti na najgoru nuklearnu katastrofu nakon Černobila 1986. godine.

Početkom tjedna radioaktivni cezij otkriven je i u podzemnoj vodi koja utječe u krug centrale, čime su opovrgnute ranije analize da je razina kontaminacije u okolišu zanemariva. Vlasti su ranije naredile TEPCO-u da poveća spremnik u koji se nakuplja kontaminirana voda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene