Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Austrijski monstrum Josef Fritzl, koji služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog zatočenja vlastite kćeri, s kojom je ima sedmero djece, u kućnom podrumu pune 24 godine, zatražio je razvod od supruge.


Njegova supruga Rosemarie više ne želi ništa imati s njim zbog njegovog groznog zločina, ali je odlučila zadržati njegovo prezime, kako bi mogla primati njegovu mirovinu. Kako mu nije odgovarala na pisma, ili ga posjećivala dosad u zatvoru, Fritzl je odlučio zatražiti razvod te joj se na taj način osvetiti, piše Austrian Times.

Vezani članci Jelena Karleuša Ne zvuči baš kao cvjetanje ruža u braku: Karleuša javno čestitala suprugu rođendan, on ju izignorirao Jennifer Aniston i Brad Pitt O njima danas pričaju baš svi, a pogledajte kako su izgledali kad su se vjenčali prije 20 godina

>> Podrum Josefa Fritzla bit će zabetoniran

Rosemarie se preselila u malen stan u Linzu, promijenila svoje ime te prekinula bilo kakav odnos ili kontakt sa svojim monstruoznim suprugom. U braku su punih 55 godina, a njezini prijatelji i poznanici tvrde kako se nikad nije oporavila od šoka koji je doživjela kad je čitav svijet otkrio što je napravio njihovoj kćeri i djeci koju je s njom ima.

Christine Ranner, sestra Fritzlove supruge, koja je jedina ostala u kontaktu s monstrumom, prenijela je sestri kako je takav potez njezinog supruga 'posljednji trijumf za tog pervertita'.

Fritzl se nikad nije ispričao za svoj zločin, a u pismima se čak pokušao i distancirati od zločina koji je počinio.

Podsjetimo, Josef Fritzl je oteo kćer Elisabeth dok je imala 18 godina, strpao je u podrum te u periodu od 24 godine silovao je preko 3.000 puta. Ona sada živi sa svoje šestero djece, a iako je isprva bila ljuta na majku, u međuvremenu se pomirila s njom. Tijekom ropstva, jedno dijete koje je rodila ocu je umrlo.

"008. godine istina je napokon izašla na vidjelo kad je jedna od kćeri Elisabeth završila u bolnici u po život opasnom stanju. Liječnici su posumnjali da se nešto čudno događa, obavijestili su policiju, nakon čega je uslijedio šok, kako za Austriju, tako i čitav svijet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook