Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Frattini predlaže protjerivanje stranaca bez minimalnih prihoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski povjerenik za pravosuđe na odlasku i budući talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini predložio je da se iz zemlje protjeraju stranci koji nemaju minimalnih prihoda za život.

"Treba donijeti zakon koji će utvrditi donji prag ispod kojega stranci ne mogu ostati u našoj zemlji dulje od 90 dana", rekao je u razgovoru za desni dnevnik Il Giornale u vlasništvu obitelji Berlusconi.

Pročitajte i ovo Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman SLIJEDIT ĆE PRIMJER Grlić Radman najavio: I Hrvatska će protjerati dio ruskih diplomata Ilegalni migranti (Foto: AFP) Poslali ozbiljno upozorenje Udruge objavile zabrinjavajuće podatke: "Migranti se ilegalno protjeruju iz zemlje u zemlju, nisu pošteđena ni djeca"

"Bilo bi dovoljno preuzeti mjerila" Državnog zavoda za statistiku o siromaštvu, rekao je. "Oni koji bi premašili te pokazatelje mogli bi ostati, a oni koji ne bi raspolagali minimalnim prihodima morali bi se vratiti u zemlju iz koje su došli", dodao je.

Kako navodi zavod ISTAT, prag siromaštva je u 2006. bio 970,34 eura na mjesec za dvočlanu obitelj.

Frattini je usto predložio da se strance koji u Italiji počine kazneno djelo sudbeno goni, osudi i protjera iz zemlje.

"Neka kaznu odsluže u svojoj domovini. Nije pravedno da borave u našim zatvorima s pet zvjezdica koje naši porezni obveznici skupo plaćaju", kazao je.

Talijanska desnica je od sigurnosti načinila svog konja za izbornu trku i optužuje lijevu vladu Romana Prodija u odlasku da je bila odveć popustljiva prema useljenicima koje povezuje s kriminalom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene