Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuzi se priključuju izgradnji plinovoda Nabucco

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska tvrtka Gaz de France ulazi u projekt izgradnje europskog plinovoda Nabucco, izjavio je rumunjski predsjednik Traian Basescu na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s francuskim kolegom Nicolasom Sarkozyjem.

'Dogovorili smo se da će se francuska tvrtka Gaz de France uključiti u projekt Nabucco i Rumunjska će poduprijeti njezino sudjelovanje', rekao je Basescu.

Pročitajte i ovo Nova Gradska knjižnica i društveno-kulturni centar - vizual - 7 Napokon kreće Početak gradnje velikog kompleksa na Paromlinu: "Radovi počinju idućeg tjedna i trebali bi trajati dvije godine" Ilustracija na obali Crnog mora NATO povlači potez koji će sigurno razbjesniti Putina

'Francuska je iznimno osjetljiva na taj projekt i to je veoma važno za Gaz de France', istaknuo je Sarkozy.

Gaz de France je, uz njemački RWE, jedan od dvaju kandidata za šestog partnera u tom projektu u kojemu sudjeluje pet energetskih poduzeća iz Austrije (OMV), Mađarske (Mol), Rumunjske (Transgaz), Bugarske (Bulgargaz) i Turske (Botas).

Projekt Nabucco predviđa izgradnju plinovoda u dužini od 3.300 km za dopremu plina s Bliskog istoka i Azije u Europsku uniju, preko Turske i jugoistoka Europe kako bi se smanjila ovisnost Europe o ruskom plinu. Njegovo puštanje u pogon planira se za 2012.

Odluka o izgradnji tog plinovoda očekivala se koncem 2007., ali je odgođena za prvo tromjesečje 2008., kako navodi OMV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene