Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjiva imena dvoje putnika

Sumnja se da su Airbus srušili teroristi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje putnika čija su imena povezana s islamskim terorističkim skupinama, nalazila su se na letu Air Francea 447 iz Rija prema Parizu, koji je misteriozno, zajedno s 228 putnika i članova posade pao u Atlantski ocean.

Francuske tajne službe imena dvoje putnika povezala su terorističkim skupinama, nakon pregleda liste liste putnika, koji su se 31. svibnja ukrcali na Airbus A300 u Brazilu, piše Daily Mail. I dok je sigurno kako su računala u zrakoplovu zakazala, čini se kako Francuzi još uvijek nisu isključili mogućnost da se radilo o terorističkom činu.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara? Slika nije dostupna Brazilski ministar obrane Brazilski ministar obrane: 'Pronađeni dijelovi ostaci su nestalog Airbusa'

>> Provodi se DNA analiza pronađenih tijela i nastavlja potraga za crnom kutijom

Agenti DGSE-a (Direction Générale de la Sécurité Extérieure), francuskog ekvivalenta za britanski MI6, odmah po dojavi o padu zrakoplova poslani su u Brazil, gdje su među popisom putnika otkrili imena dvije osobe, koja se isto tako pojavljuju među tajnim popisima radikalnih muslimana, za koje francuske tajne službe smatraju da predstavljaju prijetnju za francusku državu. Pariški tjednik L’Express piše kako im je izvor blizak tajnim službama, potvrdio kako se radi o 'imenima od značaja'.

Moguće da dva imena samo liče traženim imenima

Francuski agenti trenutno pokušavaju ustanoviti datume rođenja dvoje mrtvih putnika i je li imaju žive rodbine, koju bi mogli kontaktirati. L'Express piše kako im je izvor kazao kako je moguće da imena dvoje sumnjivih putnika samo 'neobično sliče'  traženim imenima te da se radi samo o bizarnoj slučajnosti, no dodao je kako to ne umanjuje ozbiljnost i važnost istrage u vezi s njima. Posljednjih mjeseci Francuska je zaprimila brojne terorističke prijetnje od strane islamističkih terorističkih grupa, posebice nakon slanja francuskih vojnika u Afganistan.

U međuvremenu, spasioci su pronašli 41 tijelo putnika i članova posade poginulih u padu Airbusa. Prekjučer je pronađen i velik dio repa zrakoplova, što je za spasioce značajno, jer oni na osnovu tog pretpostavljaju da im to sužava širinu potrage za nestalim crnim kutijama. To područje trebala bi dubinski 'pročešljati' i francuska nuklearna podmornica Emeraude te ratni brod koji ima robotske podmornice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene