Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele Sarkozya

Francuzi bi radije da ih iz krize izvlači Merkel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuzi više vjeruju njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, kao osobi sposobnoj izvući zemlju iz krize, nego vlastitom predsjedniku Nicolasu Sarkozyu, rezultati su ankete objavljeni u četvrtak.

Anketa, objavljena dan nakon što su dionice francuskih banaka potonule zbog spekulacija tržišta o stanju državnih financija, pokazala je da 46 posto ispitanika podupire Merkel i njezin tim, prema 33 posto koji su se izjasnili za Sarkozyja i njegovu vladu.

Sarkozy je i ispod američkog predsjednika Baracka Obame koji je dobio povjerenje 37 posto ispitanika u anketi Harris Interactivea, koji je zatražio od Francuza da rangiraju glavne svjetske čelnike i institucije koje vide kao 'zid' protiv budućih financijskih i gospodarskih kriza.

Sarkozy, koji za manje od devet mjeseci izlazi na predsjedničke izbore, sazvao je ministre na hitan sastanak u srijedu u Parizu i obećao da će učiniti sve kako bi se smanjio manjak u državnom proračunu, što bi trebalo umiriti financijska tržišta i zaštititi visoki kreditni rejting zemlje koji omogućava Francuskoj da jeftino servisira svoj javni dug. (Hina)

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Sukob na Crvenom moru crno nam se piše Stižu ozbiljna upozorenja na opasnost od nove svjetske krize: "Posljedice bi mogle biti katastrofalne"

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene