Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gafom nasmijao cijeli svijet

Macronov faux pas: Zahvalio "slasnoj" australskoj prvoj dami

Emmanuel Macron (Foto: AFP)
Emmanuel Macron (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Emmanuel Macron (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Iako tečno govori engleski, francuski predsjednik Emmanuel Macron izazvao je hihot, a možda se netko zbog toga i zarumenio, kada je zahvalio "slasnoj" supruzi australskog premijera Malcolma Turnbulla na divnoj dobrodošlici.

Francuski predsjednik u višednevnom je posjetu Australiji i očito je oduševljen kako su ga ondje primili.

Pročitajte i ovo Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..." Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

"Želim zahvaliti vama i vašoj slasnoj supruzi Lucy na dobrodošlici", kazao je Macron na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s australskim premijerom.

Pretpostavlja se da je Macron australskom premijeru htio reći da mu je 60-godišnja supruga "delightful" (divna), ali je izgovorio "delicious" (slasna).

Macronova izjava odmah je zapalila društvene medije. "Ne možete tog Francuza pustiti samoga niti na sekundu", napisao je netko na Twitteru. "Nije slučajno pogriješio, samo je bio Francuz", dodao je drugi korisnik.

Neki su komentirali da je zabuna potaknuta time što se francuska riječ "delicieux" može prevesti i kao "divna".

"Nije to pogreška izazvana doslovnim prevođenjem", kazao je australski prevoditelj Ian Davies. "Francuzi će za kolače reći da su 'delicieux', ali neće tako opisivati osobu. Macron je vjerojatno mislio na 'delightful' i jednostavno se zabunio".

Nije ovo prvi put da neki lapsus, ovaj put nenamjeran, zasjeni službeni posjet. Lani je američki predsjednik Donald Trump, ali svjesno, kazao Macronovoj supruzi Brigitte da je "u izvrsnom stanju". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene