Iako tečno govori engleski, francuski predsjednik Emmanuel Macron izazvao je hihot, a možda se netko zbog toga i zarumenio, kada je zahvalio "slasnoj" supruzi australskog premijera Malcolma Turnbulla na divnoj dobrodošlici.

Galerija


Francuski predsjednik u višednevnom je posjetu Australiji i očito je oduševljen kako su ga ondje primili.

Vezani članci Splitskog napadača na žene tereti se za pokušaj ubojstva - 4 DORH objavio: Napadač u Splitu ima nekoliko psihičkih poremećaja, određen mu je istražni zatvor Tužna žena, ilustracija VIDEO Brutalan napad u Beogradu: Nogama i rukama tukao ženu te ju vukao po tlu, u jednom se trenutku srušila

"Želim zahvaliti vama i vašoj slasnoj supruzi Lucy na dobrodošlici", kazao je Macron na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s australskim premijerom.

Pretpostavlja se da je Macron australskom premijeru htio reći da mu je 60-godišnja supruga "delightful" (divna), ali je izgovorio "delicious" (slasna).

Macronova izjava odmah je zapalila društvene medije. "Ne možete tog Francuza pustiti samoga niti na sekundu", napisao je netko na Twitteru. "Nije slučajno pogriješio, samo je bio Francuz", dodao je drugi korisnik.

Neki su komentirali da je zabuna potaknuta time što se francuska riječ "delicieux" može prevesti i kao "divna".

"Nije to pogreška izazvana doslovnim prevođenjem", kazao je australski prevoditelj Ian Davies. "Francuzi će za kolače reći da su 'delicieux', ali neće tako opisivati osobu. Macron je vjerojatno mislio na 'delightful' i jednostavno se zabunio".

Nije ovo prvi put da neki lapsus, ovaj put nenamjeran, zasjeni službeni posjet. Lani je američki predsjednik Donald Trump, ali svjesno, kazao Macronovoj supruzi Brigitte da je "u izvrsnom stanju". (Hina)