Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podaci iz urina

Francuska: U kanalizaciji tragaju za narkoticima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuzi su pronašli novi način za otkrivanje korisnika narkotika. Njihova potrošnja se otkriva iz uzoraka otpadnih voda u kanalizaciji.

Vodu iz kanalizacije ispituju istraživači farmaceutskog fakulteta, koji redovno uzimaju uzorke u centru za pročišćavanje vode sjeverno od Pariza. U tom centru analizira se voda koju je koristilo više od milijun stanovnika.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge

Ovom jeftinom metodom određuju se količine, te vrste narkotika koje stanovnici koriste. Tragovi droge nalaze se u urinu, a na taj način dobiveni podaci se uspoređuju s demografskim podacima.

Ne dobivaju se samo precizni podaci o količinama, nego i vrsti droge, pa čak i vremenu korištenja, pišu Novosti. Francuska se novom metodom lakše i uspješnije bori protiv korištenja narkotika, a ima i točnu geografsku kartu korištenja narkotika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene