Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je između 25 i 30 posto radnika francuskih željeznica započelo sa štrajkom.


Između 25 i 30 posto zaposlenika francuskih željeznica SNCF u četvrtak se odazvalo štrajku, prosvjedujući protiv uvjeta rada te zbog povećanja plaća od 0,5 posto, što smatraju provokacijom.

Vezani članci Štrajk protiv mirovinske reforme u Francuskoj (Foto: AFP) - 4 Masovni prosvjedi više od 500.000 ljudi u Francuskoj protiv mirovinske reforme: Privedeni deseci prosvjednika Štrajkaši prosvjeduju (Foto: Dnevnik.hr) Nastavljen prosvjed u Đuri Đakoviću, podržali ih i prosvjetari iz okolnih škola: "Nećemo razgovor, hoćemo rješenja"!

Štrajk će trajati 24 sata i neće imati nikakvih posljedica na prometovanje međunarodnih vlakova koji prelaze granice prema Njemačkoj, Švicarskoj i Italiji. Organiziran je na poziv sindikata koji žele ukazati na loše uvjete rada te na povećanje plaća od 0,5 posto, što smatraju provokacijom.

>> Generalni štrajk u Tiskari Vjesnik

U četvrtak ujutro stanje na željezničkim postajama bilo je mirno, u skladu s predviđanjima uprave. U petak se u Francuskoj očekuje štrajk zaposlenika Air Francea. Ta zrakoplovna tvrtka najavila je kako namjerava osigurati prijevoz svih putnika, no najavljuje kašnjenja u polascima i dolascima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook