Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuska: Štrajk traje, no nazire se kraj krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Francuske koji rade u većim gradovima, a žive u obližnjim mjestima i danas su bili suočeni s kašnjenjima u javnom prijevozu, no današnje francuske novine donose članke prema kojima se nazire kraj devetodnevnoga štrajka organiziranog u znak prosvjeda zbog planova predsjednika Nicolasa Sarkozyja o mirovnim reformama.

Francuske željeznice i lokalne prijevozne linije u zadnjih su devet dana bitno smanjile broj svojih usluga, dok su sindikati i radnici odlučivali hoće li produljiti štrajk. No, početak pregovora između sindikata i uprave državnih željeznica SNCF u srijedu, potaknuo je nadu u skoro rješenje problema. Le Figaro na prvoj stranici današnjeg broja donosi naslov "Krećemo prema kraju štrajka u SNCF-u".

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog radova Zatvara se dio prometne ulice u Zagrebu: Ovo su obilazni pravci Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

Iz SNCF-a su izvijestili kako je potpora radnika štrajku znatno
smanjena u zadnjih nekoliko dana. U četvrtak je zamijećeno
prometovanje većeg broja vlakova SNCF-a nego ranije tijekom tjedna, no javni prijevoz u gradovima i dalje funkcionira loše.

Štrajk, započet 13. studenoga smatra se ključnim testom za
kredibilitet predsjednika Sarkozyja kada je riječ o temeljnim
ekonomskim reformama koje je najavio u svibnju kad je došao na vlast.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene