Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuska spremna primiti oslobođene kolumbijske pobunjenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je spremna prihvatiti članove Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC) koje oslobodi kolumbijska vlada u bilo kakvoj razmjeni taoca, izjavio je francuski premijer Francois Fillon.

Fillon je rekao za radio Europe 1 da bi druge europske ili latinskoameričke zemlje također mogle sudjelovati u mogućoj razmjeni i da je Francuska voljna poslati promatrače na pregovore o razmjeni.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Slika nije dostupna FARC će isplatiti odštetu Glasuju o povijesnom sporazumu i nalaze se pred nemogućim izborom: Okončati 52-godišnji rat ili ne?

FARC traži oslobađanje 500 pobunjenika za puštanje na slobodu 45 ljudi koje drži kao taoce, a kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe prihvatio je taj zahtjev.

Fillonova izjava uslijedila je nekoliko sati nakon što je FARC priopćio da će osloboditi tri taoca, uključujući Claru Rojas, bivšu šeficu predsjedničke kampanje i Ingrid Betancourt, koju su također zatočili gerilci.

Ove dvije žene otete su 23. veljače 2002. Betancourt ima dvojno državljanstvo, francusko i kolumbijsko, i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy njezino je oslobađanje stavio kao prioritet francuske vanjske politike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene