Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuska je spremna prihvatiti članove Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC) koje oslobodi kolumbijska vlada u bilo kakvoj razmjeni taoca, izjavio je francuski premijer Francois Fillon.


Fillon je rekao za radio Europe 1 da bi druge europske ili latinskoameričke zemlje također mogle sudjelovati u mogućoj razmjeni i da je Francuska voljna poslati promatrače na pregovore o razmjeni.

Vezani članci Sušeni cvijet kanabisa, ilustracija Ova zemlja ukida zabranu izvoza sušenog cvijeta kanabisa: ''Možemo igrati veliku ulogu na tržištu'' Slika nije dostupna Glasuju o povijesnom sporazumu i nalaze se pred nemogućim izborom: Okončati 52-godišnji rat ili ne?

FARC traži oslobađanje 500 pobunjenika za puštanje na slobodu 45 ljudi koje drži kao taoce, a kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe prihvatio je taj zahtjev.

Fillonova izjava uslijedila je nekoliko sati nakon što je FARC priopćio da će osloboditi tri taoca, uključujući Claru Rojas, bivšu šeficu predsjedničke kampanje i Ingrid Betancourt, koju su također zatočili gerilci.

Ove dvije žene otete su 23. veljače 2002. Betancourt ima dvojno državljanstvo, francusko i kolumbijsko, i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy njezino je oslobađanje stavio kao prioritet francuske vanjske politike.