Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dvije kuće

Skromni frizer iznenadio mještane: Ostavio im 2,5 milijuna eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesto u francuskoj Normandiji u kojemu živi 850 stanovnika naslijedilo je 2,5 milijuna eura u dionicama i imovini od bivšega frizera koji se obogatio na burzi, a živio je vrlo skromno u Parizu.

'Raymond Bru bio je frizer u mirovini, a za života je uživao u burzovnom mešetarenju. Živio je vrlo skromno u Parizu u stanu od 20 m2 na V. katu u zgradi bez lifta', ispričala je novinarima gradonačelnica sjeverozapadnog normandijskog mjesta Saint-Germain-de-la-Coudre, u kojemu se Bru rodio i gdje je odrastao.

Pročitajte i ovo Xi Jinping i Emmanuel Macron Diplomatski odnosi Kineski predsjednik sastao se s Macronom: Stiže i u hrvatsko susjedstvo Prosvjed na Science Po Protjerano je 70-ak prosvjednika Prosvjedi ne staju ni u Francuskoj: Policija evakuirala propalestinske prosvjednike

Bru je svojim sumještanima ostavio 2,5 milijuna eura od prodaje dionica i životnog osiguranja, što je tri puta više od godišnjeg proračuna općine. Za sobom je ostavio i dvije kuće u istoj regiji te stančić u Parizu gdje je umro u 93. godini. Njegova imovina u nekretninama procijenjena je na oko 400.000 eura.

Ljudi koji su čitavo svoje bogatstvo ostavili potpunim strancima!

Raymond Bru bio je poznat u mjestu i svaka dva mjeseca posjećivao je brata Claudea koji je ondje ostao živjeti. Braća su bili samci i nisu imali potomaka. Jedina Bruova želja bila je da njegove kuće u Normandiji ostanu u vlasništvu mjesta idućih 100 godina.

U znak zahvalnosti mještani će trg ili ulicu u Saint-Germain-de-la-Coudreu nazvati po braći Bru te novcem namjeravaju obnoviti školu, otvoriti liječničku ambulantu, otvoriti prostore za zajednička druženja te iznajmiti dvije kuće braće Bru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene