Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredna situacija

Francuska poziva na posebne mjere protiv terorizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski premijer Manuel Valls u utorak je pozvao na poduzimanje posebnih, izvanrednih mjera kada je posrijedi prijetnja od terorizma, ali na način da se ne dovodi u pitanje pravna država.

"U izvanrednoj situaciji morate odgovoriti izvanrednim mjerama. No ističem - ne govorim o izvanrednim mjerama koje bi dovele u pitanje pravnu državu i njezine vrijednosti", rekao je Valls u govoru održanom pred zastupnicima i ministrima nakon odavanja počasti žrtvama pokolja u Parizu.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

10.000 vojnika štitit će osjetljiva mjesta: 'Bolje ne nabrajati ih'

Francuska je "u ratu protiv terorizma, džihadizma i radikalnog islamizma. Francuska nije u ratu protiv vjere. Kao i uvijek dosad štitit će svoje sugrađane - one koji su vjernici i one koji to nisu", rekao je francuski premijer pozvavši da se "izvuku pouke" iz napada što su ih počinila trojica džihadista.

Kazao je i kako smatra da je potrebno redovito jačati sigurnosne službe, te da do kraja godine u zatvorima treba otvoriti posebne dijelove u koje će biti smješteni radikalni džihadisti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene