Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turska akcija

"Znajte da gdje god iziđete na ulice naše sigurnosne snage bit će vam za vratom"

Turska vojna operacija na sjeveru Sirije (Foto: AFP)
Turska vojna operacija na sjeveru Sirije (Foto: AFP) Foto: Afp
Francuska je pozvala na hitni sastanak Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda zbog Sirije nakon turskoga upada u sirijsku pokrajinu Afrin na sjeveru zemlje, rekao je francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian u nedjelju.

"Guta, Idlib, Afrin - Francuska poziva na hitni sastanak Vijeća sigurnosti", napisao je Le Drian je svojem Twitteru. Dodao je da je razgovarao s turskim kolegom u nedjelju ujutro.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Tayyip Recep Erdogan (Foto: AFP) poginula dva vojnika Erdogan objavio da su Kurdi srušili turski vojni helikopter: "Te stvari će se događati, mi smo u ratu"

Turske kopnene snage upale su u Afrin u nedjelju, rekla je vojska, nakon turskog topničkog napada i zračnih udara na kurdsku miliciju koju podupire SAD.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan upozorio je pristaše prokurdske oporbe da ne prosvjeduju protiv vojne operacije na sjeveru Sirije te kazao da će u slučaju prosvjeda intervenirati sigurnosne snage.

"Znajte da gdje god iziđete na ulice naše sigurnosne snage bit će vam za vratom", upozorio je Erdogan misleći pritom na članove prokurdske Narodne demokratske stranke (HDP), druge po veličini oporbene stranke u parlamentu.

Erdogan je to rekao u govoru tisućama pristaša u gradu Bursa na sjeverozapadu zemlje. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene