Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obaraju sve rekorde

Oni su turistima najprivlačniji na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Daleko iza najposjećenije na svijetu ostale su SAD sa 69,8 i Španjolska sa 60,7 milijuna inozemnih gostiju.

Znate li koja je zemlja turistički najposjećenija na svijetu? Prema izviješću objavljenom u ponedjeljak, riječ je o – Francuskoj. Nju je u 2013. posjetilo čak 84,7 milijuna stranih turista. Daleko iza ostale su SAD sa 69,8 i Španjolska sa 60,7 milijuna inozemnih gostiju, objavio je AFP.

Čisto za usporedbu, Hrvatska je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prošle godine zabilježila 10,95 milijuna stranih turista.

Prema izvješću koje je objavilo francusko ministarstvo gospodarstva i Centralna banka Francuske, imali su dva posto više turista nego 2012., najviše iz Njemačke i Velike Britanije, a vratili su se i Amerikanci koji su prethodne godine podbacili u dolascima.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!"

Konkurencija rastura, mi podbacili: Ovo su razlozi loše sezone

Ipak, trend koji se može vidjeti i u Hrvatskoj, vlada i u Francuskoj; bum turista iz Azije koje predvode Kinezi. Njih je bilo čak25 posto više nego u 2012. godini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene