Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo dvije tisuće putnika iz autobusa i vlakova koji su u ponedjeljak u istočnim Pirinejima (na jugu Francuske) ostali zarobljeni u snijegu, proveli su noć u čekaonicama ili vlakovima, izvijestio je krizni stožer prefekture u Toulouseu.


Stotinjak putnika vlaka iz Barcelone blokirano je u ponedjeljak na španjolskoj granici i morali su provesti noć u vlaku čekajući spasilački konvoj. Zahvaljujući vatrogascima koji su dopremili dodatno gorivo, grijanje vlaka bilo je omogućeno i tijekom noći. Poremećen je bio i cestovni promet, a 1200 osoba provelo je noć u čekaonicama ili obližnjim prenoćištima.

Vezani članci ZET-ov autobus - 2 Iznenađenje u ZET-ovom autobusu: "Bila sam u šoku. Godinu dana toga nije bilo na toj relaciji" Zapalio se autobus u Zagrebu VIDEO Zapalio se autobus u Zagrebu, šokirani vozač gasio vatru: ''Petnaest godina radim i ovo mi se prvi put dogodilo''

Zbog sniježnog nevremena bio je zaustavljen promet teretnih vozila u Francuskoj i Španjolskoj. Na jugu Francuske i u Španjolskoj na nekim je mjestima u ponedjeljak zbog sniježnih oborina, neuobičajeno jakih za ovo doba godine, nestajalo i struje. (Hina)