Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo dvije tisuće putnika iz autobusa i vlakova koji su u ponedjeljak u istočnim Pirinejima (na jugu Francuske) ostali zarobljeni u snijegu, proveli su noć u čekaonicama ili vlakovima, izvijestio je krizni stožer prefekture u Toulouseu.


Stotinjak putnika vlaka iz Barcelone blokirano je u ponedjeljak na španjolskoj granici i morali su provesti noć u vlaku čekajući spasilački konvoj. Zahvaljujući vatrogascima koji su dopremili dodatno gorivo, grijanje vlaka bilo je omogućeno i tijekom noći. Poremećen je bio i cestovni promet, a 1200 osoba provelo je noć u čekaonicama ili obližnjim prenoćištima.

Vezani članci Vozač autobusa doveden u Županijsko državno odvjetništvo Vozač kosovskog autobusa smješten u zatvor u Požegi, svim žrtvama teške nesreće utvrdili identitet Vozač autobusa koji je kod Slavonskog Broda sletio s ceste Vozaču autobusa mjesec dana istražnog zatvora, brani ga jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika: ''Koliko znam od njega, nikad nikome nije rekao da je zaspao''

Zbog sniježnog nevremena bio je zaustavljen promet teretnih vozila u Francuskoj i Španjolskoj. Na jugu Francuske i u Španjolskoj na nekim je mjestima u ponedjeljak zbog sniježnih oborina, neuobičajeno jakih za ovo doba godine, nestajalo i struje. (Hina)