Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Portret pokazuje znakove zlostavljanja

Fotografija koja mu je mogla spasiti život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jason Owen priznao je polaznicima zajedničkog tečaja kako će se uskoro pojaviti na sudu jer je mučio nekoga i otišao predaleko. Ipak nije im priznao da je riječ o 17-mjesečnom dječaku kojeg nazivaju 'Baby P' i koji je na kraju preminuo.

'Da smo znali o kome je riječ mislim da ne bi iz te sobe izašao živ', rekao je jedan izvor za magazin The Sun.

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 7 Brutalne metode Cure snimke mučenja terorista: Jednom na genitalije prikopčali elektrode, drugog tjerali da pojede dio vlastitog uha Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

36-godišnji Owen koji je živio s očuhom dječaka i njegovom majkom, školuje se na koleđu u Londonu za zanimanje vodoinstalatera i tesara. Nevjerojatno, ali pušten je uz jamčevinu iako je bio optužen kako je uzrokovao ili dopustio smrt Baby P.

>> Izmučen na smrt sa samo godinu i pol dana 

>>
Neoznačeni grob za izmučenog dječačića

>> Posinku slomio kralježnicu bacajući ga po sobi

Dječak je naime preminuo nakon jakog udarca u glavu. Izgubio je vrške prstiju, nokti su mu izvađeni i bio je paraliziran jer su mu slomili kralježnicu. Dječak je preminuo samo dva dana nakon što mu je slomljena kralježnica, a Owen je i dalje nastavio sa svojim životom.

'Jedno smo popodne sjedili i pričali o stvarima koje nam se događaju u životu, kad nam je on potpuno mirno rekao da će uskoro izaći na suđenje. Pitali smo ga o čemu je i potpuno mirno je odgovorio kako je riječ o jednom velikom i ozbiljnom slučaju i da ćemo sve znati kad se dogodi. Rekao je kako su on i prijatelj mučili nekoga, ali da su ih uhvatili jer su otišli predaleko. Bili smo toliko šokirani da ga nismo ni pitali o čemu je riječ, nismo željeli znati', rekao je jedan izvor.

Owen je poslije osuđen za dopuštanje smrti Baby P. Kao i djetetovu majku i očuha očekuje ga izricanje presude sljedećeg mjeseca. 

>> Izmučen na smrt sa samo godinu i pol dana

Owen se nalazi u posebnom dijelu zatvora zbog vlastite sigurnosti. Iz jednog zatvora u Londonu prebačen je u drugi, nakon što je otkrivena urota u kojoj su ga zatvorenici htjeli ubiti britvama.

Dječakova je majka također u posebnom odjelu zatvora jer je izložena svakodnevnim prijetnjama. Ova 27- godišnjakinja meta je i internet kampanje koja je navodno otkrila njezin pravi identitet kako bi ju posramila. Također majka je pod posebnom paskom zbog mogućnosti samoubojstva.

'Nemoguće je sačuvati nečiji identitet tajnim u zatvoru. Čim je stigla pročulo se zašto je tu. Zatvorenici su šokirani onim što je napravila i dokaz časti među njima je hoće li joj se približiti i osvetiti za smrt dječaka', rekao je jedan čuvar.

Još jedan dokaz zlostavljanja vidljiv je na dječakovoj fotografiji koju je čuvala njegova baka, a možda je mogla spasiti njegov život.

Portret pokazuje oznake ne njegovom licu koje su mogle uzbuniti vlasti i pokazati im da dijete zlostavljaju. Njegove ozljede bile su toliko velike pa je dječak primljen na dva dana u bolnicu gdje su ga pregledali liječnici, socijalni radnici i sestre.

Nevjerojatno je što o ovome nije obaviještena policija, iako je pokrenuta istraga protiv majke zbog napada. Fotografija postavlja pitanje da li je policija mogla na vrijeme optužiti njegovu majku, prije nego je za mališana bilo prekasno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene