Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Desetogodišnji dječak za vrijeme praznika u Turskoj dobio je jaku infekciju ruke i trajni ožiljak koji su nastali nakon tetoviranja kanom u za to ovlaštenom salonu.


Charlie Wallace na ruci točno na mjestu gdje je stavio tetovažu ima tešku ozljedu koju čak dvije godine ne smije izlagati suncu.

Vezani članci Nives Ivanišević Nives Ivanišević objavila je fotografiju na kojoj je slučajno pokazala novu tetovažu, svi se pitaju što znači Ena Friedrich Ena iz popularnog domaćeg showa tetovirala ime dečka na škakljivom mjestu: "Što ćeš ako prekinete?"

Pauline Wallace, dječakova majka, upozorila je druge roditelje na opasnosti koje se kriju u tetoviranju s kanom, nakon što je  sinu za vrijeme boravka u Marmarisu dopustila takvu egzibiciju. 

'Bili smo u Marmarisu, u Turskoj, a Charlie je išao na tetoviranje. Dvojila sam o tome da ga pustim ili ne, no bio je vrlo uporan. Raspitala sam se kod domaćih ljudi i rekli su mi da moje bojazni u vezi tih prolaznih tetovaža nemaju osnovu', ispričala je 36-godišnja gospođa Wallace. 

Charlie je otišao na tetovažu s kanom i sve je u početku bilo u redu.

'Kada su naši praznici završavali, Charlije je poželio novu tetovažu kako bi ju pokazao prijateljima kod kuće. Vratili smo se u salon gdje je napravio prvu tetovažu. Radila je druga žena. Par sati nakon tetoviranja ruka moga sina počela je otjecati, bilo je zastrašujuće', kazala je dječakova majka. 
                                        
Obitelj se sljedeći dan vratila kući, a oteklina, na kojoj su se pojavili mjehuri, bila je sve veća. 

Roditelji su dječaka odveli liječniku koji mu je ruku zamotao te rekao da nakon par dana dođe na kontrolu i previjanje. No, već nekoliko sati kasnije zavoj je promočio sekretom i morao je biti promjenjen. 

Nakon povratka s ljetovanja, Charlie je mjesec dana izostao iz škole i trpio nesnosne bolove. Zaspati je mogao jedino uz pomoć jakih tableta.

Tetovaža od kane doslovno je spalila dječakovu ruku ostavivši za sobom ružičasti ožiljak, za kojeg liječnici tvrde da će biti trajan.

'Riječ je o problemu koji mora biti rasvijetljen. Ako moje svjedočanstvo zaustavi samo 10 majki koje svojoj djeci neće dopustiti tetovažu od kane, puno sam učinila. Ne želim da druga djeca prolaze kroz muke kakve je imao moj Charlie koji se tetovirao u ovlaštenom salonu, u sklopu hotelskog kompleksa', izjavila je Pauline.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju