Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredno stanje

FOTO Užas u Kaliforniji: Vatra uništava sve pred sobom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šumski požari oteli su se kontroli na području južne Kalifornije, prisiljavajući vlasti u San Diegu da u srijedu narede evakuaciju tisuća stanovnika uključujući studente državnog sveučilišta.

Televizijske snimke pokazuju nekoliko kuća u plamenu i gusti crni dim koji lebdi nad oceanom u trenutku dok počinje sezona požara u jednoj od najsuših godina u povijesti Kalifornije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kalifornija u vatri Požari koji gutaju sve pred sobom: "Ovo je prvi put u 33 godine da smo premašili dva milijuna hektara" Slika nije dostupna Evakuirano 175 000 ljudi Najveći požari u povijesti Kalifornije: Najmanje šestoro mrtvih, 500 uništenih domova, 43 ranjenih civila

Jedan od požara koji je izbio u blizini Carlsbada oko 40 kilometara sjeverno od San Diega brzo je ugrozio grad i najmanje je osam kuća, jedna stambena zgrada i dva poslovna prostora izgorjelo.

Državno sveučilište u obližnjem San Marcosu evakuirano je a prema službenim izvorima izgorjelo je najmanje 36 četvornih kilometara šuma na području toga okruga.

FOTO Pogledajte ovu poruku tviteraša upućenu Michelle Obami

u drugom požaru u blizini mornaričke baze Camp Pendleton sjeverno od San Diega izgorjelo je oko 24 četvorna kilometara šuma i evakuirani su vojni objekti.

Guverner Kalifornije Jerry Brown u srijedu je proglasio izvanredno stanje.

Na području Carlsbada dio stanovnika ostao je i bez struje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene