Prekriveno muljem Topčić Polje, nedaleko od Žepča u BiH, neprepoznatljivo je.


Blato, voda, mulj, šljunak, kuće razorene, zatrpane muljem i šljunkom prizor je na samom ulazu u Topčić Polje, javlja Radio Sarajevo.

Vezani članci Tihomir Blagus, muškarac koji je otvorio branu tijekom poplava Heroj koji je spasio zagrebačko Trnje od poplave dobio poziv na prekršajni sud: ''To mi je psihički pritisak. Ne znamo još što će biti s kaznenom prijavom" Poplave u Bosni (Foto: AFP) Nastavlja se potraga za dječakom koji je upao u nabujali potok kod Žepča

Naselje je uništeno. Stambeni objekti, farme i usjevi su pod blatom.

'Ovdje se ništa ne može lopatama srediti, mašine su jedino rješenje', rekao je jedan stanovnik. Dodaje da, kada se voda povukla, kao i ostali stanovnici počeo je s čišćenjem, ali je u tom trenutku iznenada naišao i drugi val, iznenada, pa je morao 'skočiti na susjedovu terasu'.

VIDEO - ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR: Klizište 'progutalo' kuću

Podsjetimo, zbog velikih poplava koje su pogodile BiH, Srbiju i Hrvatsku, mnogi su ostali bez domova, a više je osoba poginulo. Granični prijelaz između Hrvatske i Bosne i Hercegovine kod Kozarske (Bosanske) Dubice u večernjim je satima u nedjelju zatvoren za promet zbog napuknuća mosta koji spaja dvije države, priopćila je Granična policija BiH. Ranije tijekom dana za sav su promet zatvoreni i granični prijelazi između BiH i Hrvatske kod Bosanskog Šamca, Orašja i Brčkog kao i dva granična prijelaza između BiH i Srbiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook