Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolekcija vrijedna 360.000 eura

FOTO Prag: Najveći muzej zahodskih školjki i noćnih posuda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahodske školjke, noćne posude i drugi predmeti koji služe obavljanju prirodnih potreba izloženi su u muzeju u Pragu koji tvrdi da je najveći na svijetu toga tipa.

Posude svih vrsta, različitih oblika i veličina, od porculana, drveta, metala i plastike, kao i toaletni papir, nalaze se među izložbenim eksponatima. "Sve je počelo s otkrićem povijesnih pomagala u utvrdi iz 10. stoljeća u blizini Praga", kazao je kustos Jan Sedlaček (59).

Pročitajte i ovo Pucnjava u Pragu Opasno skrovište Djevojka s fotografije koja je obišla svijet: "Četvrti kat je bio zamka, ubojica je hodao prema nama, netko je pao..." Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

"Željeli smo znati kako su ljudi nekad obavljali nuždu i počeli smo skupljati predmete. Došli smo do njih oko 300 i odlučili ih pokazati javnosti", kaže taj muškarac koji upravlja muzejom uz pomoć svoje supruge i njihovo šestero djece.

Kaže da je potrošio oko 360.000 eura za svoju kolekciju koju je početkom godine izložio u Pragu.

Među predmetima nalazi se posuda posebno izrađena za Napoleona Bonapartea, kao i njemačka kaciga iz Drugog svjetskog rata koja je služila za nuždu.

Muzej se prostire na dva kata jedne stare kuće u Pragu a posjeti ga oko 600 posjetitelja mjesečno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene