Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred završetkom

FOTO Pogledajte golemi spomenik papi Ivanu Pavlu II

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici užurbano dovršavaju sklapanje divovskog spomenika pape Ivana Pavla II. u poljskom mjestu Czestochowa, a privatni se investitor Leszek Lyson nada kako će visinom od 13,8 metara taj papin spomenik zauzeti mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najviši u povijesti.

Divovski spomenik jednog od najomiljenijih papa u povijesti, Ivana Pavla II., koji je preminuo 2005.godine, pred samim je završetkom, prenosi Daily News, a svečana se ceremonija otvorenja očekuje nadolazeće subote.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga i film temeljeni na pismima SVE NJEGOVE ŽENE Pisma otkrivaju tajne iz Papinog života Slika nije dostupna Počinio prekršaj VIDEO U Rimu uhitili lažnog papu Wojtylu jer je predobra kopija!

Nasmiješeni Wojtyila od 13,8 metara za Guinnessa

Bijela figura visoka 13.8 metara uzdizat će se iznad mjesta Czestochowa na jugu Poljske. Tamo se nalazi i najpoznatije svetište Jasna Gora, posvećeno Djevici Mariji, pa je mjesto poznato kao duhovno sjedište Poljske.Spomenik nasmiješenog Wojytile, širom raširenih ruku, postavljen je na zemljištu privatnog investitora ovog projekta Leszeka Lysona.

'Papa Ivan Pavao II. je bio veliki papa i dobar čovjek, koji je puno toga učinio za čitav svijet. Sudjelovao je u ukidanju komunizma i otvaranju granica u Europi, stigao je do hodočasnika u svim dijelovima svijeta.

>>Osma godišnjica smrti Ivana Pavla II.

Lyson je rekao kako mu je osnovna namjera bila podsjetiti nove generacije na omiljenog papu Poljaka te da će, kada budu pored spomenika, 'zastati i razmisliti o životu'.

Ovaj poduzetni Poljak također namjerava aplicirati za uvršetenje tog divovskog spomenika u Guinnessovu knjigu rekorda, kao najvišeg spomenika papi Ivanu Pavlu II. na svijetu.

Subotnja će svečanost otkrivanja spomenika biti ujedno i prisjećanje na događaj od prije 3 godine, kada je Lyson spasio svog sina od utapanja, pa je izgradnja spomenika i jedan način njegove osobne zahvale.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene