Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Borko Ilinčić, pripadnik srpske bande 'Pink Pantheri, poznate po spektakularnim pljačkama dragulja i skupocjenog nakita diljem svijeta, uhićen je nedaleko od Madrida.


linčića se tražilo zbog pljačke više milijuna eura 2007. u Dubaiju. Taj je 35-godišnjak jedan od pljačkaša koji su tada u trgovačkom centru u Dubaiju ukrali više desetaka komada skupocjenog nakita u vrijednosti od ti milijuna dolara. Ujedinjeni Arapski Emirati su ga zbog te pljačke osudili na doživotni zatvor, a za njim je bila raspisana međunarodna tjeralica. Ilinčić je uhićen u madridskom predgrađu Alcala de Henares. Policija je kod njega pronašla putovnicu izdanu u BiH.

Vezani članci Prosvjed u Barceloni (Foto: AFP) Madrid optužio zagovornike neovisnosti za nerede, oni žele Puigdemonta za predsjednika Slika nije dostupna Katalonski predsjednik Puigdemont otkrio zašto je otišao u Bruxelles

Pripadnike bande "Pink Pantheri" traži 20 zemalja, a njihov se broj kreće oko 200 i većina ih je iz država bivše Jugoslavije. Neki od njih su bivši vojnici. Procjenjuje se da su od 1999. opljačkali dragulje u vrijednosti od 330 milijuna eura.

Uhićen Milan Poparić, član zloglasne skupine 'Pink Panhter'

Interpol je ustrojio posebnu jedinicu "Projekt Pink Pantheri" za lov na pripadnike bande.

Ime su dobili po dijamantu skrivenom u kremi za lice, kao u legendarnom filmu Petera Sellersa, koji su prethodno opljačkali u londonskoj draguljarnici Graff. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook