Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomagali drugima

FOTO Ovo su heroji Bostona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U moru izgubljenih i prestrašenih ljudi našlo se i onih koji su uspjeli ostati pribrani i svojim djelima pomoći drugima.

Unatoč kaosu koji je zavladao na ulicama Bostona nakon jučerašnjih dviju eksplozija, mnogi su uspjeli ostati pribrani i pomoći onima kojima je pomoć bila potrebna. Neki su odmah pohrlili u obližnje bolnice kako bi dali krv i na taj način pomogli ozlijeđenima, a neki su pohitali u središte kaosa kako bi izvukli ljude na sigurno.

Pročitajte i ovo Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike Prešao 16.000 kilometara Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike: Putem je bio opljačkan i otrovao se hranom Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

>> TERORIZAM U BOSTONU Talibani: 'Vjerujemo u napade na SAD, no ovaj NISMO počinili'

Među njima je bio i Carlos Arredondo koji je na maraton došao kako pružio potporu skupini koja je trčala u spomen na pale američke veterane. On je 2004. u Iraku izgubio jednog sina, a drugi sin, također američki vojnik, si je 2011. godine oduzeo život. Carlos je glavni akter jedne od najprepoznatljivijih fotografija jučerašnjeg kaosa. On je pohitao u pomoć muškarcu koji je u eksploziji ostao bez obje noge. Dok su muškarca u kolicima prevozili u kola hitne pomoći, Carlos mu je pritiskao razrezanu arteriju. Na drugoj fotografiji Carlos drži američku zastavicu natopljenu krvlju.

>> VIDEO Stravičan trenutak eksplozije na Bostonskom maratonu!

Na webu su uskoro osvanuli i stranice putem kojih stanovnici Bostona nude smještaj ljudima koji su u ovom gradu zapeli nakon jučerašnjih eksplozija. Tako se mogu naći oni koji nude svoj kauč, madrac pa i fotelju onima koji nemaju gdje prespavati.

Donosimo vam fotografije heroja jučerašnjeg kaosa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene