U moru izgubljenih i prestrašenih ljudi našlo se i onih koji su uspjeli ostati pribrani i svojim djelima pomoći drugima.


Unatoč kaosu koji je zavladao na ulicama Bostona nakon jučerašnjih dviju eksplozija, mnogi su uspjeli ostati pribrani i pomoći onima kojima je pomoć bila potrebna. Neki su odmah pohrlili u obližnje bolnice kako bi dali krv i na taj način pomogli ozlijeđenima, a neki su pohitali u središte kaosa kako bi izvukli ljude na sigurno.

>> TERORIZAM U BOSTONU Talibani: 'Vjerujemo u napade na SAD, no ovaj NISMO počinili'

Vezani članci Slika nije dostupna Snježna lavina u Turskoj: Osmero mrtvih, desetak zatrpanih pod snijegom Pas Lord otkrio trudnicu bez svijesti Policijski pas na željezničkoj postaji nanjušio migrante u vagonu s kukuruzom i spasio trudnici život

Među njima je bio i Carlos Arredondo koji je na maraton došao kako pružio potporu skupini koja je trčala u spomen na pale američke veterane. On je 2004. u Iraku izgubio jednog sina, a drugi sin, također američki vojnik, si je 2011. godine oduzeo život. Carlos je glavni akter jedne od najprepoznatljivijih fotografija jučerašnjeg kaosa. On je pohitao u pomoć muškarcu koji je u eksploziji ostao bez obje noge. Dok su muškarca u kolicima prevozili u kola hitne pomoći, Carlos mu je pritiskao razrezanu arteriju. Na drugoj fotografiji Carlos drži američku zastavicu natopljenu krvlju.

>> VIDEO Stravičan trenutak eksplozije na Bostonskom maratonu!

Na webu su uskoro osvanuli i stranice putem kojih stanovnici Bostona nude smještaj ljudima koji su u ovom gradu zapeli nakon jučerašnjih eksplozija. Tako se mogu naći oni koji nude svoj kauč, madrac pa i fotelju onima koji nemaju gdje prespavati.

Donosimo vam fotografije heroja jučerašnjeg kaosa.