Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamračenje

VIDEO Nije obični oblak: Što se to nadvilo nad Sydney?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nad najveći se australski grad nadvio veliki i pomalo zastrašujući tamni oblak.

Niz šumskih požara uništio je najmanje 30 kuća zapadno od Sydneyja gdje je stanovništvo moralo biti evakuirano, a gusti dim nadvio se nad australski najveći grad.

Pročitajte i ovo U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost

>> VIDEO Veliki požar nemilice guta trgovački centar, čuju se detonacije

Zbog visokih temperatura i snažnih vjetrova deseci požara su se razbuktali u regiji Blue Mountains i drugim dijelovima Novog Južnog Walesa u četvrtak zaprijetivši kućama, priopćili su vatrogasci. Zasad nema izvješća o stradalima u požarima.

'Bit ćemo sretni ako danas prođemo s manje od stotinu uništenih kuća', rekao je predstavnik vatrogasaca za australski radio, opisavši uvjete na terenu kao najopasnije u državi u posljednjih deset godina. Do 600 vatrogasaca bori se s gotovo 80 požara.

Zračna luka u Newcastleu, 160 kilometara sjeverno od Sydneyja, zatvorena je kao i autoceste, a škole i cijele četvrti su evakuirane. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene