Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dopremio transformator

FOTO 'Nebeski div' Antonov An-225 uspješno sletio na Filipine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Filipine je s Končarevim 140 tona teškim transformatorom sletio najveći avion na svijetu Antonov An-225.

Najveći avion na svijetu Antonov An-225 uspješno je u utorak ujutro po lokalnom vremenu sletio na međunarodni aerodrom Mactan-Cebu na Filipinima. Ondje je stigao sa 140 tona teškim Končarevim energetskim transformatorom, koji je u letjelicu ukrcan u Zračnoj luci Zagreb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ma kakva trema... VIDEO Upoznajte Antonova koji je prizemljio Antonova Slika nije dostupna Najveći avion na svijetu FOTO Ovako bi izgledalo da je Antonov 225 sletio u središte Zagreba

>> VIDEO: Pogledajte kako je izgledalo polijetanje nebeskog diva

Naručilac transformatora je filipinska kompanija First Gen Corporation, u čijem je vlasništvu elektrana San Lorenzo na otoku Luzonu. Let Antonova naručila je jer bi joj 45 dana, koliko bi trajala dostava transformatora brodom, bilo predugo razdoblje.

Baš kao što je dolazak nebeskog diva izazvao veliku pozornost u Hrvatskoj, s obzirom da je to bio prvi put da najveći avion na svijetu stiže u Lijepu našu, ni njegovo slijetanje na Filipine nije prošlo nezapaženo jer ni u toj državi nikada prije nije bio.

Igrom se slučaja poklopilo da je prije nekoliko dana Filipine pogodio razorni tajfun Haiyan pa će novi transformator pridonijeti boljoj elektroopskrbi područja koja su posljednjih dana ostala bez struje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene