Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

U službenom posjetu

FOTO Ministrica Pusić preblizu zloglasne skupine ISIS?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić na službenom je posjetu Iraku.

Prva potpredsjednica Vlade danas je u posjetu izbjegličkom kampu Baherka koji se nalazi nedaleko od glavnog grada Kurdistana Erbila. Na Twitter profilu Vlade RH objavljeno je i nekoliko fotografija koje svjedoče njezinom posjetu izbjegličkom kampu gdje se sastala s pokrajinskim vodstvom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna DNEVNIK REPORTERA IZ IRAKA EKSKLUZIVNO - Priča fotoreportera Zorana Marinovića iz Iraka: 'Treba ih bombardirati... knjigama'

U kampu Baherka nalaze se izbjeglice, ljudi koji su uspjeli pobjeći od terora kojeg sije zloglasna teroristička skupina Islamske države.

Ministrica Pusić ovim je činom pokazala koliko je hrabra. Naime grad Erbil nalazi se samo 80 kilometara zračne linije i 92 kilometara cestovne linije od grada Mosula koji je pod opsadom Islamske države.

Pusić s iračkim predsjednikom: 'Irak je na prvoj liniji obrane EU'

U ponedjeljak se sastala s iračkim predsjednikom Fuadom Masoumom s kojim je razgovarala o bilateralnoj suradnji i borbi protiv terorizma, a kasnije i s ministrom obrane Halidom al-Obeidijem, ministrom unutarnjih poslova Muhamedom Salimom Al-Rahbanom te ministricom za ženska pitanja Bajan Nouri s kojima je razgovarala o nekim već započetim ili barem spomenutim projektima, koji se odnose na opremanje i pomoć snagama sigurnosti u Iraku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene