Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Foto: Kostur mačića u pitonovu želucu nakon gutanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove nevjerojatne snimke pokazuju kostur mačića u pitonovu želucu nakon što ga je ovaj predator progutao u jednom zalogaju.

Osam tjedana starog mačića Kohla piton je zgrabio u vrtu u Australiji. Pitona je pronašla 14-godišnjakinja koja je krenula u potragu za svojim malim mačićem.

Pročitajte i ovo Piton Nevjerojatno što je učinio Stravična borba za život motociklista s ogromnom zmijom: "Ugrizla me za ruku pa počela gnječiti..." Matej Tolić sa zmijama - 3 Kućni ljubimci FOTO Matej živi u kući s 33 zmije: "Do sad su me ugrizle tri puta"

Unatoč tome što Kohl ima lubanju tri puta veću od pitonove, reptil je svoja usta otvorio dovoljno kako bi mačića progutao nakon što ga je ugušio. 


Tri ostala mačića iz istog legla i pet odraslih mačaka nisu nikako mogle zaustaviti ovaj strašni napad.

- Nije baš dobar osjećaj znati da se tako nešto dogodilo u našem dvorištu. Strašna je to priča. Moja je kći izašla nahraniti mace, i sve su naravno odmah dotrčale kada su čule da ih doziva, ali Kohla nije bilo. Počela ga je tražiti, kada je ugledala zmiju. Pozvala me je, i rekla kako misli da je ona pojela Kohlna. Kad sam izašla, nisam mogla vjerovati što vidim. Zmija je bila s nabreklim trbuhom, a Kohla nije bilo nigdje. Bilo je sasvim očito što se dogodilo, rekla je vlasnica mačke Asha McLaren, za australske novine.

Nakon toga su brzo odveli ostale mačke u kuću i pozvali osobu za hvatanje zmija.

- Neobično je da je piton napao mačku, ali i ona tako malen nije imao nikakve šanse protiv ovog moćnog predatora. Pitoni svoj plijen napadnu, uguše tijelom i zatim progutaju cijelog. Mogao je mačića ugušiti u samo nekoliko minuta. Ovaj je put zmija izvukla duži kraj, jer inače mačke bez problema mogu pobijediti i otjerati, pa čak i dobro ozlijediti zmiju, rekao je Gordon Canning.

Zmija će, dok ne probavi svoj plijen, biti zadržana u bolnici za životinje u Yarrawongi.

- Dok probavlja mačića ne može se brzo kretati, pa može postati laka meta za ostale predatore. A nakon što mačića probavi, što bi trebalo biti za otprilike tjedan dana, vratiti ćemo ju u divljinu, rekao je Gordon Canning.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene